Kotlety schabowe

schab

Tradycyjny i chyba najprostszy sposób na przygotowanie schabowych ; ) Ulubione  i szybkie danie mojego T. więc często goszczą w naszym menu.


Składniki :


  • plastry schabu ( jeżeli mamy mięso w całości musimy najpierw pokroić w plastry)
  • 1 – 2 jajka
  • bułka tarta
  • sól, pieprz
  • olej do podsmażenia

Plastry rozbić tłuczkiem i doprawić pieprzem i solą z obu stron. Jajko rozbełtać widelcem również doprawić solą i pieprzem. Mięso obtaczać w jajku, a później w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.

 

Smacznego : )

Komentarzy: 2

  1. 24 września 2014 / 16:24

    Trudno uwierzyć, ale dzisiaj pierwszy raz w naszym domu zagoszczą schabowe 🙂

    • Marta
      Autor
      24 września 2014 / 23:28

      Zawsze musi być ten pierwszy raz! 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Solve : *
28 − 1 =