Wiosenny Restaurant Week 2024: poczuj smak Polski

Wiosenny Restaurant Week 2024: poczuj smak Polski

Znajdź czas, aby odkryć kulinarny świat Polski podczas Festiwalu Restauracji. Od 10 lat wydarzenie przyciąga tysiące turystów z różnych krajów. Według organizatorów, w Festiwalu Restauracji wzięło już udział ponad półtora miliona smakoszy. I ty wciąż możesz stać się jednym z…

Czytaj dalej
Dwukolorowa babka z polewą czekoladową

Dwukolorowa babka z polewą czekoladową

Przepis na dwukolorową babkę z polewą czekoladową na pewno przypadnie Wam do gustu. Babka wychodzi delikatna i pyszna. Sprawdzony przepis na babkę gwarantuje, że wychodzi wilgotna i długo zachowuje świeżość. Idealnie sprawdzi się na wielkanocnym stole. Babka jest bardzo prosta…

Czytaj dalej
Pieczony schab, kruchy i soczysty

Pieczony schab, kruchy i soczysty

Pieczony schab to tradycyjny przepis na pyszne mięso z piekarnika. Super pomysł na obiad, choć pieczony schab możemy podać nie tylko na ciepło, ale również na zimno, pokrojony w plastry. Nie może zabraknąć go na Wielkanocnym stole. Poniżej znajdziecie sprawdzony przepis…

Czytaj dalej
Babka twarogowa przepis krok po kroku

Babka twarogowa przepis krok po kroku

Przepyszna babka twarogowa bardzo prosta i szybka do przygotowania. Babka twarogowa zachwyca smakiem, jest wilgotna, długo zachowuje świeżość. Dodatek cytrynowej skórki sprawia, że babka jest aromatyczna, idealna na nadchodzącą Wielkanoc. Poniżej znajdziecie przepis na babkę krok po kroku, z jej…

Czytaj dalej
Rolada biszkoptowa – jak zrobić

Rolada biszkoptowa – jak zrobić

Rolada biszkoptowa to jedno z ulubionych ciast moich dzieci. Bardzo szybka do przygotowania, każdemu smakuje i zostawia szerokie pole do popisu jeśli chodzi o jej wykończenie. Roladę możemy przygotować z rozmaitymi kremami, ale w klasycznej wersji z bitą śmietaną i…

Czytaj dalej