Wiosenny Restaurant Week 2024: poczuj smak Polski

Znajdź czas, aby odkryć kulinarny świat Polski podczas Festiwalu Restauracji. Od 10 lat wydarzenie przyciąga tysiące turystów z różnych krajów. Według organizatorów, w Festiwalu Restauracji wzięło już udział ponad półtora miliona smakoszy. I ty wciąż możesz stać się jednym z nich.

W wiosennym Festiwalu Restauracji 2024 wzięło udział 400 restauracji z polskich miast i regionów. Wśród nich Warszawa, Kraków, Wrocław, Łódź, Rzeszów, Szczecin, a także województwo warmińsko-mazurskie, Śląsk, Trójmiasto. Jednak nie jest ważne, czy w twoim mieście są uczestnicy festiwalu. Właśnie podczas Festiwalu Restauracji wielu turystów z Polski i Europy planuje krótki weekend. To doskonała okazja, aby połączyć doświadczenie kulturalne i kulinarne. Ponadto loty do polskich miast mogą uczynić podróż szybką i komfortową.

Oto 5 najpopularniejszych pytań dotyczących wiosennego Festiwalu Restauracji 2024. Dowiedz się, czym jest ten festiwal i zostań smakoszem już tej wiosny.

Na czym polega Restaurant Week?

Restaurant Week to najpopularniejsze wydarzenie kulinarne w Polsce, podczas którego utalentowani kucharze prezentują własne festiwalowe menu. Celem festiwalu jest popularyzacja polskiej kuchni oraz odkrycie Polakom i turystom nowych lokali.

Do kiedy trwa Restaurant Week?

Wiosenny Restaurant Week 2024 rozpoczął się 13 marca. Festiwal będzie trwał do 24 kwietnia. Rezerwacja stolików rozpoczęła się już na początku lutego.

Jaki jest koszt udziału w wiosennym festiwalu restauracji?

Za 69,99 złotych każdy uczestnik festiwalu ma możliwość skosztowania trzech dań z festiwalowego menu restauracji, w skład którego wchodzi przystawka, danie główne i deser. Menu ma dwie wersje: wegetariańską i mięsną. Dorosłych uczestników Restaurant Week bezpłatnie częstuje się koktajlami alkoholowymi Martini Fiero & Kinley Tonic Water. Dodatkowo trzeba zapłacić prowizję za rezerwację stolika. Wynosi ona 5,98 złotych. Czas trwania rezerwacji stolika to 90 minut.

Kiedy jest prime time na Festiwalu Restauracji?

Dodatkowa opłata za szczytowy czas odwiedzania lokalu podczas wiosennego tygodnia restauracji wynosi 10 złotych od osoby. Muszą ją uiścić ci, którzy planują odwiedzić lokal w następujących dniach i godzinach:

  • w dni powszednie i weekendy o 15:30 i 17:15;
  • w piątki i soboty do 19:00.

Jak wziąć udział w Restaurant Week?

Rejestracja na festiwal rozpoczęła się 8 lutego. Zarezerwować stolik na wiosenny tydzień restauracji 2024 można online na stronie festiwalu. W tym celu należy:

Wybrać miasto, datę i restaurację, którą planujesz odwiedzić.

Określić liczbę gości.

Wybrać menu: mięsne lub wegetariańskie.

Co ósmy gość ma możliwość spróbowania dań z menu bezpłatnie.

Komentarzy: 2

  1. Majka
    9 kwietnia 2024 / 17:29

    Super 😊 Dziękuję za informację.

    • Marta
      Autor
      10 kwietnia 2024 / 9:59

      Cieszę się, że się przyda 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
23 − 1 =