Placuszki twarogowo – bananowe to kolejna śniadaniowa propozycja w wersji na słodko. Błyskawiczne do przygotowania, świetnie smakują również na zimno, więc sprawdzą się do szkolnej śniadaniówki, czy lunchboxa. Jeśli są tu fani popularnych na blogu bananowych racuszków wersja z twarogiem na pewno również Was zachwyci. Polecam!!!
Składniki (8 sztuk):
- 1 banan
- 125 g twarogu
- 2 jajka (wielkość L)
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 15 g mąki ryżowej
- 25 g mąki pszennej lub orkiszowej
Banan rozgnieść widelcem, dodać twaróg, wymieszać. Dodać jajka, cynamon, ponownie wymieszać. Dodać mąki, wymieszać. Smażyć z obu stron na złoty kolor na mocno rozgrzanej patelni, bez dodatku tłuszczu.
Smacznego!
Więcej inspiracji znajdziecie na moim Instagramie
Placuszki rewelacja 🙂
Autor
Super, że posmakowały 🙂
Super 🙂
Autor
🙂 🙂 🙂
Pyszne placuszki 😊
Autor
Cieszę się, że posmakowały 🙂
Czy można dać inną mąkę, zamiast ryżowej?
Autor
Tak, może być np. pszenna 🙂
Szloda ze nie ma podanej kalorycznosci.
Wyglądają smacznie:-)
Autor
Polecam wypróbować, pycha 🙂
Czy ser może być z wiaderka mielony
Autor
Lepszy będzie zwykły twaróg 🙂
Na suchej patelni?
Autor
Tak 🙂
Przepyszne dziecię sie zajadalo ja zreszta tez 😝
Autor
Ale super! 🙂
Pyszne szybko się robi pierwszy raz smażyłam bez tłuszczu nic nie przywieralo fajna opcja 👍🏻
Autor
Super, że posmakowały 🙂
Skomentuję tylko tak: mniam 😋
Autor
Super 🙂
Najlepsze placuszki twarogowe jakie kiedykolwiek robiłam, a próbowałam już dziesiątki przepisów i w każdym z nich było coś nie tak. Te dodatkowo wychodzą idealne bez dodatku tłuszczu do smażenia, za co duży plus!
Autor
Bardzo, bardzo się cieszę 🙂