Rabarbar zapiekany pod koglem-moglem

Rabarbar zapiekany pod koglem mogłem to błyskawiczny deser do przygotowania w 15 minut : ) Kwaskowaty smak rabarbaru idealnie uzupełnia się ze słodkim koglem moglem, który przywodzi wspomnienia beztroskiego dzieciństwa. Proporcje są bardzo łatwe do zapamiętania, a deser na pewno nie raz uratuje Was, gdy poczujecie nieodpartą chęć na coś słodkiego : ) Polecam!!

Rabarbar zapiekany pod koglem moglem

Składniki (2 porcje):

  • 2 łodygi rabarbaru
  • szczypta cynamonu
  • 2 żółtka
  • 2 łyżki jasnego cukru trzcinowego

Rabarbar umyć, obrać i pokroić w 1 cm kawałki. Przełożyć do 2 naczyń do zapiekania i oprószyć cynamonem. Żółtka utrzeć z cukrem na białą, puszystą masę. Przelać na rabarbar i piec w rozgrzanym do 180 C (termoobieg) piekarniku przez 10-15 minut. Podawać od razu.

Smacznego!

Rabarbar zapiekany pod koglem-moglem

Inspiracja – „Warzywo” D. Wójciak

Komentarzy: 18

  1. Kasia
    25 czerwca 2021 / 11:43

    Pychotka 🙂

    • Marta
      Autor
      26 czerwca 2021 / 10:46

      Cieszę się, że posmakowało 🙂

  2. Nina
    25 czerwca 2021 / 12:43

    Wieki nie jadłam koglu moglu super deserek 🙂

    • Marta
      Autor
      26 czerwca 2021 / 10:46

      🙂 🙂 🙂

  3. Majka
    25 czerwca 2021 / 14:16

    Nie przejdę obojętnie 😋 Piękne zdjęcia 🥰

    • Marta
      Autor
      26 czerwca 2021 / 10:47

      Bardzo dziękuję i pozdrawiam 🙂

  4. Aga
    25 czerwca 2021 / 15:16

    Mniam mniam 🙂

    • Marta
      Autor
      26 czerwca 2021 / 10:47

      😀 😀 😀

  5. Malwina
    25 czerwca 2021 / 16:49

    Super <3

    • Marta
      Autor
      26 czerwca 2021 / 10:47

      Dziękuję 🙂

  6. Isia
    25 czerwca 2021 / 20:11

    Przepyszne zrobiłam miks rabarbaru z truskawkami 🙂

    • Marta
      Autor
      26 czerwca 2021 / 10:47

      Bardzo się cieszę, że posmakowało 🙂

  7. Tani
    26 czerwca 2021 / 20:31

    Pyszności takie proste a deser pierwsza klasa 🙂

    • Marta
      Autor
      29 czerwca 2021 / 16:22

      Bardzo się cieszę, pozdrawiam 🙂

  8. 1 lipca 2021 / 9:28

    Prosty przepis, a efekt murowany. Mojej rodzince bardzo smakował. Z pewnością jeszcze nieraz zagości na moim stole.

    • Marta
      Autor
      1 lipca 2021 / 23:38

      Bardzo się cieszę, pozdrawiam 🙂

  9. magdziula
    20 lipca 2021 / 9:23

    Tak mi przypadły do gustu te przepisy, że z chęcią polecę blog znajomym. Przepis nie skomplikowany, a wyszło bardzo pysznie.

    • Marta
      Autor
      20 lipca 2021 / 12:48

      Bardzo mi miło, pozdrawiam 🙂

Skomentuj Marta Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
25 − 24 =