Sos śmietanowo – musztardowy

sosmusztardowy

Zrobiłam go z nadzieją, że idealnie będzie komponował się z powyższymi klopsikami… niestety zdecydowanie nie polecam!!! Wolę zwykłą musztardę ; ) Sos jest dla mnie nijaki w smaku i niestety nie mogę go polecić ; (

Składniki:

  • 500 ml wody
  • 2-3 listki laurowe
  • 3-4 kulki ziela angielskiego
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 2 łyżki śmietany 18%-22%
  • 1 łyżeczka mąki pszennej
  • 1 łyżka musztardy
Wodę zagotować redukując jej ilość do 200 ml.  Dodać śmietanę wymieszaną z mąką i musztardą. Doprawić do smaku, mieszać i gotować kilka minut aż sos zgęstnieje.
Smacznego : )

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Solve : *
27 − 11 =