Warsztaty kulinarno – fotograficzne z marką Winiary

Bardzo się cieszę, że należąc do grona przyjaciół Winiary, mogę brać udział w wielu interesujących warsztatach ; ) Tym razem wraz z całą rodzinką wzięliśmy udział w evencie dotyczącym zup.

Każdy z uczestników przygotowywał losowo wybraną zupę, a następnie otrzymaliśmy zadanie, aby ją umiejętnie sfotografować; ) Jak zapewne wiecie nie jest to moją mocną stroną, więc z dużym zapałem, chłonęłam wszystkie przekazywane przez profesjonalistów wskazówki ; ) Naszymi mentorami byli fotograf Piotr Haltof oraz stylistka żywności Junona Lamcha.

Postaram się oczywiście wykorzystać wszystkie przekazane triki, choć w moim przypadku wieczny pośpiech i brak możliwości fotografowania przy naturalnym świetle, trochę mnie ograniczają… ; )
Pocieszył mnie jednak fakt, że zdjęcia, które na codzień oglądamy w czasopismach są głównie zasługą photoshopa oraz dodatków, które często nie są jadalne…

Kluczem do sukcesu jest oczywiście praktyka. Aby poprawić nasze zdjęcia musimy przede wszytskim dużo fotografować : ) Ważny jest również pomysł na zdjęcia. Udana kompozycja to połowa sukcesu (łatwo powiedzieć : ) ) Oryginalne dodatki, ściereczki, naczynia (pamiętajmy by wybierać te małe!) potrafią wszystko zmienić. Zaręczam Wam, że pomimo iż bazowaliśmy tylko na 3 zupach, każde zdjęcie było inne!

Poniżej przedstawiam Wam efekty mojej pracy, uwiecznione przez p. Piotra:


Zupa tajska z kurczakiem

Komentarzy: 10

  1. 15 stycznia 2013 / 22:56

    Efekty imponujące i zapewne równie smaczne 🙂

  2. Marta
    Autor
    15 stycznia 2013 / 23:03

    Dokładnie tak 🙂

  3. Marta
    Autor
    16 stycznia 2013 / 11:24

    Efekty były niesamowite!!! 🙂

  4. edyta
    16 stycznia 2013 / 11:27

    zazdroszcze meg takich warsztatow!!!fotka super!

  5. Marta
    Autor
    16 stycznia 2013 / 11:37

    O tak fotografia też super mi się podoba 🙂

  6. Samantha
    16 stycznia 2013 / 13:57

    Pięknie podane i piękne zdjęcie ! Zupa też wygląda przepysznie 🙂

  7. Marta
    Autor
    16 stycznia 2013 / 15:05

    Bardzo dziękuję 🙂 szkoda, że na codzień nie udaje mi się stworzyć podobnych kompozycji 😀 a zupa była bardzo smaczna 🙂

  8. kozi
    17 stycznia 2013 / 13:44

    A co to za pyszna zupa?:)o przepis prosze!

    • Marta
      Autor
      17 stycznia 2013 / 13:53

      Zupa tajska – Winiary. Polecam 🙂

Skomentuj Marta Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
7 + 19 =