Ostatnio poznaliście przepis na moją ulubioną chałkę, więc jeśli martwicie się, że nie uda się Wam zjeść jej w całości przedstawiam idealne rozwiązanie tej sytuacji. Proste cynamonowe tosty francuskie, moim dzieciom smakują najlepiej z dodatkiem cukru pudru, dla męża koniecznie z dodatkiem syropu klonowego lub ewentualnie syropu z agawy, a dla mnie dodatkowo z podprażonymi orzechami pekan. Najlepsze możliwe z leniwych śniadań. Polecam!!!
- ok. 8 kromek z chałki
- 2 jajka (wielkość L)
- 5 łyżek mleka
- 2 duże szczypty cynamonu
- 2 łyżki masła
- 1 łyżeczka oleju
Do podania:
- cukier puder/ owoce/ syrop klonowy/ syrop z agawy/ orzechy
Jajka roztrzepać z mlekiem i cynamonem i zamoczyć w nich kromki chałki, dokładnie dociskając, aby wchłonęły masę. Na patelni rozgrzać masło z dodatkiem oleju. Na małym ogniu smażyć tosty na rumiany kolor z obu stron. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
Syrop klonowy i pekany brzmi bosko ❤️
Autor
Koniecznie wypróbuj, pycha! 🙂
Rewelacyjny pomysł 🙂
Autor
U mnie w domu często jadło się chleb maczany w jajku, albo tzw. smażony chlebek z cukrem (najlepsze wspomnienia : ), ale kiedy na wakacjach zaserwowano nam takie cynamonowe tosty z syropem klonowym to od razu przepadłam 🙂
Chleb w jajku ❤️❤️❤️ Mama tez mi robiła 😊
Mniam rewelacja 🙂
Autor
Super, że posmakowało 🙂
Ależ ja Ci zazdroszczę tych śniadań 🙂
Autor
Dziękuję 🙂 śniadanie to podstawa 🙂
Tosty francuskie znam, ale z cynamonem orzechami i syropem klonowym to nowość, ale jaka pyszna 🙂 też przepadliśmy z Małżonem 🙂
Autor
Wcale się nie dziwię 😀
Cudowne 😀
Autor
Super, że posmakowały 🙂
boskie śniadanie! 🙂
Autor
Miło mi, że tosty przypadły do gustu 🙂
Przepyszne są!!!!
Autor
Dziękuję 🙂
Super przepis na odświeżenie pieczywa mniam mniam 🙂
Autor
Bardzo mi miło, że przypadł do gustu 🙂