Karkówka pieczona w zupie cebulowej

Karkówka pieczona w zupie cebulowej to pomysł na pyszny i błyskawiczny obiad. Samo przygotowanie trwa dosłownie kilka minut, a następnie działa za nas piekarnik. Jeśli zależy Wam na sosie do mięsa wystarczy ułożyć plastry mięsa w naczyniu żaroodpornym i zagęścić otrzymany wywar po upieczeniu, opcjonalnie dodać do mięsa śmietanki podczas pieczenia. Polecam!!

Karkówka pieczona

Składniki:

  • 1 kg karkówki
  • 3 zupy cebulowe (w proszku)
  • 30 g masła

Mięso pokroić w plastry, obtoczyć w zupie cebulowej. Na każdym plastrze mięsa ułożyć masło pokrojone w kawałki. Piec przez godzinę w piekarniku rozgrzanym do 170° C (termoobieg) przewracając mięso w połowie pieczenia. Po tym czasie obniżyć temperaturę w piekarniku do 140° i piec kolejne 20-30 minut do miękkości mięsa.

Smacznego!

Karkówka pieczona w cebuli
Pieczona karkówka
Karkówka pieczona w zupie cebulowej
Karkówka z piekarnika

Więcej przepisów znajdziecie na moim Facebooku i Instagramie.

Pozostałe przepisy na obiad .

Przepis od Karoliny Adamczak

Komentarzy: 8

  1. Aga
    15 maja 2024 / 15:27

    Fajny pomysł 😊

    • Marta
      Autor
      20 maja 2024 / 0:37

      Dziękuję i polecam 🙂

  2. Magda
    15 maja 2024 / 19:23

    Pyszniutka karkóweczka 😊

    • Marta
      Autor
      20 maja 2024 / 0:37

      Super, że przypadła do gustu 🙂

  3. Natalia K.
    16 maja 2024 / 14:46

    Pycha 😊

    • Marta
      Autor
      20 maja 2024 / 0:37

      🙂 🙂 🙂

  4. Iza
    24 maja 2024 / 12:00

    O mamo, już czuję ten zapach 🙂

    • Marta
      Autor
      26 maja 2024 / 10:29

      🙂 Polecam 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
15 + 23 =