Kontakt

blog kulinarny

Kiełbasa po węgiersku

Kiełbasa po węgiersku to jedno z ulubionych dań mojego Męża. Danie jest treściwe i bardzo proste do przygotowania. Świetnie smakuje w towarzystwie chleba, ziemniaków, a także makaronu. Bohaterem tej potrawy jest oczywiście kiełbasa! Dlatego tak ważne jest, aby była ona jak najlepszej jakości : ) Być może część z Was nie słyszała jeszcze o Systemie Gwarantowanej Jakości Żywności QAFP. Wymaga on bardzo wysokich standardów jakości na wszystkich etapach produkcji począwszy od hodowli, a na sprzedaży skończywszy. Warto pamiętać, że to czym hodowca karmi swoje zwierzęta i jak o nie dba jest kluczowym elementem i ma ogromny wpływ na finalny produkt – wędlinę. Restrykcyjne normy gwarantują nam wyselekcjonowanie najlepszych oraz naturalnych i rodzimych produktów. Gwarancją Jakości QAFP objęta jest również linia produktów z Łukowa m.in. kiełbasa podwawelska ekstra, którą dziś wykorzystałam. Dodając zaledwie kilka składników, które zawsze są w naszej kuchni otrzymałam pyszną, aromatyczną kiełbasę po węgiersku, a Mąż już prosi o powtórkę ; ) Polecam!!!

Kiełbasa po węgiersku


Składniki:

  • 500 g kiełbasy podwawelskiej ekstra
  • 1 czerwona cebula
  • 1 czerwona papryka
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 300 ml wody
  • sól, pieprz, ostra papryka, kurkuma

Kiełbasę pokroić w plastry, podsmażyć na rozgrzanej teflonowej patelni. Dodać cebulę pokrojoną w piórka oraz paprykę pokrojoną w paski. Wymieszać i przesmażyć chwilę razem. Dodać wodę wymieszaną z koncentratem pomidorowym oraz przyprawy do smaku. Dusić kilkanaście minut aż sos zgęstnieje i podawać z ulubionymi dodatkami.

Smacznego!


dania z kiełbasą
 
kiełbasa podwawelska do czego
Jeśli macie ochotę poznać więcej informacji zajrzyjcie na stronę: odadojakosci.pl Aby posmakować linii produktów z Łukowa z Gwarancją Jakości QAFP serdecznie zapraszam Was również na poniższe eventy:

  1. Degustacja na Dworcu Centralnym Warszawa /01.09.2017/ Warszawa
  2. Europejski Festiwal Smaku /09-10.09.2017/ Lublin
  3. Targ śniadaniowy Warszawa /16.09.2017/ Warszawa
  4. Polagra Food. Międzynarodowe Targi Wyrobów Spożywczych /25 -28.09.2017/ Poznań
  5. Pokaz Kulinarny w Irlandii Północnej /Luty 2018/ Belfast
  6. Gatroshow 2018 /28.02-01.03.2018/ Warszawa
  7. Eurogastro. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne /21-23.03.2018/ Warszawa

Możecie też skusić się na udział w konkursie radiowym, który trwa od 4 września do 8 września, po więcej szczegółów zajrzyjcie na: www.odadojakosci.pl

kiełbasa z łukowa

 



Autor: Marta Pękalska
Opublikowane: 5 września, 2017
Kategorie: Dania obiadowe, Konkursy, akcje, eventy, Pozostałe, Wieprzowina

24 komentarzy

  1. Ania

    Mniam i jak pysznie podane 🙂

    1. Marta

      Bardzo dziękuję 🙂

  2. Julita

    Super pomysł 🙂

    1. Marta

      Dziękuję 🙂

  3. Monia

    Świetne 🙂

    1. Marta

      Bardzo dziękuję 🙂

  4. Danusia

    To wiem co na obiad jutro będzie 🙂

    1. Marta

      Daj znać jak posmakowało 🙂

      1. Danusia

        Super danie tak nam posmakowało że chętnie zrobię jeszcze raz bo jest bardzo szybko 🙂

        1. Marta

          Bardzo mi miło 🙂

  5. Majka

    Mój też poprosi o dokładkę 😋 Wygląda pyszniutko 😋

    1. Marta

      Polecam, bardzo lubimy 🙂

  6. Mala Mi

    Pysznie wygląda 🙂

    1. Marta

      Bardzo dziękuję i zachęcam do wypróbowania 🙂

  7. i wystarczy zjeść z kromką chleba by mieć pożywne danie 🙂

    1. Marta

      Zdecydowanie 🙂

  8. Lusia

    Super przepis bardzo wszystkim smakowało 🙂

    1. Marta

      Bardzo mi miło 🙂

  9. Kaska P.

    Pyszny obiadek 🙂

    1. Marta

      Bardzo mi miło, że posmakowało 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Top