Kontakt

blog kulinarny

Łosoś z grilla

Nie jestem miłośniczką ryb, ale do tego dania na pewno wrócę. Delikatne mięso i zarumieniona, chrupiąca skórka – pycha! ; ) Łososia podałam z pieczonymi talarkami,  czyli dietetyczną wersją domowych frytek (przepis tutaj).


 

Składniki :

  • filety z łososia
  • sól, pieprz, pieprz cayenne, czosnek, bazylia, kolendra, koper, sok z cytryny (wersja dla matki karmiącej: pieprz, koperek)

Filety obsypujemy dokładnie przyprawami,skrapiamy cytryną i zawijamy w folię aluminiową. Grillujemy ok. 15 minut.

Smacznego : )


Autor: Marta Pękalska
Opublikowane: 25 lipca, 2012
Kategorie: Dania dietetyczne, Dania dla matek karmiących, Dania obiadowe, Dania z grilla, Dania z ryby

13 komentarzy

  1. pychotka, bardzo lubię łososia:)

  2. W ziołach i z grilla musi smakować doskonale 😉

  3. Marta

    Nawet mi – miłośniczce mięsa, zasmakował 😀

  4. Grillowany musiał byc pyszny. Zresztą łosoś w każdej postaci jest super.

    Pozdrawiam i zapraszam do siebie 😉

  5. wygląda bardzo apetycznie:)

  6. Marta

    Dzięki 🙂

  7. Najlepiej grillować na płycie grillowej

    1. Marta

      Nigdy się nie spotkałam z takim urządzeniem 🙂

  8. rune

    Łososia uwielbiam w kazdej postaci. Jaki model grila masz, polecasz?

    1. Marta

      Mam grill tefala i jestem bardzo zadowolona 🙂

  9. Wygląda rewelacyjnie!!!!

  10. Uwielbiam łososia! Szczególnie w połączeniu ze szpinakiem i makaronem tagiatelle 🙂

    1. Marta

      Muszę wypróbować 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Top