Tarta brzoskwiniowa

tarta

Gdy zobaczyłam ten przepis na blogu koleżanki stwierdziłam, że to coś dla mnie. Bardzo lubię ciasto francuskie i brzoskwinie ale niestety nie w tym połączeniu… przepis trochę mnie rozczarował i raczej nie pokuszę się o ponowne przygotowanie, ale każdy lubi coś innego więc można próbować ; )


Składniki :

  • ciasto francuskie
  • 5-6 brzoskwiń z puszki (należy mocno odsączyć z soku!)
  • cukier puder do posypania
Foremkę do tarty wyłożyć ciastem francuskim, a następnie dodać odsączone brzoskwinie oraz pozawijać rogi jak na zdjęciu.
Piec ok. 35 min w temperaturze 200 C (aż ciasto nabierze złotego koloru). Posypać cukrem pudrem.
Smacznego : )

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Solve : *
17 − 8 =