Babeczki sernikowe z kremem i owocami

Babeczki sernikowe z kremem i owocami to świetny pomysł na letni deser. Idealnie kremowe, aksamitne, trudno się im oprzeć : ) Swoją konsystencję zawdzięczają Twarogowi sernikowemu z Mascarpone Président, który ma super skład, a dzięki połączeniu twarogu z mascarpone nie musimy już dodawać tłuszczu do naszych sernikowych wypieków. Babeczki są bardzo proste do przygotowania, a efekt na pewno Was zachwyci. Polecam!!!

Babeczki sernikowe

Składniki na babeczki (24 sztuki):

  • 200 g herbatników
  • 1 kg Twarogu sernikowego z Mascarpone Président
  • 150 g cukru
  • 4 jajka (wielkość L)
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 1 łyżeczka pasty z wanilii

Piekarnik rozgrzać do temp. 175 C (grzałki góra-dół). Ciasteczka drobno rozkruszyć do konsystencji przypominającej piasek (można użyć blendera). Przełożyć do formy na muffiny wyłożonej papilotkami. Pozostałe składniki krótko zmiksować, tylko do połączenia, aby masa się nie napowietrzyła. Łyżką nakładać na pokruszone ciasteczka, wyrównać. Przełożyć do nagrzanego piekarnika i od razu zmniejszyć temperaturę do 140 C. Piec przez 20 minut, wystudzić i schłodzić w lodówce przez kilka godzin, najlepiej całą noc.

Składniki na krem:

  • 250 ml śmietanki kremówki 30 %
  • 120 g białej czekolady
  • dodatkowo ulubione owoce np. czereśnie, borówki

Kremówkę podgrzać, uważając, aby się nie zagotowała. Białą czekoladę posiekać, zalać podgrzaną śmietanką, wymieszać. Przestudzić i schłodzić w lodówce przez kilka godzin, a następnie zmiksować do uzyskania gładkiego kremu. Udekorować babeczki, na wierzchu ułożyć owoce.

Smacznego!

Kremowe serniczki z mascarpone
Serniczki z mascarpone
Babeczki serowe przepis
Babeczki z serem
Mini serniczki z owocami
Mini serniczki
Mini serniczki przepis
Babeczki serowe
Babeczki sernikowe z kremem i owocami
Mini serniczki z kremem i owocami

*Wpis powstał przy współpracy z marką Président

Komentarzy: 40

  1. Aga
    11 lipca 2019 / 10:13

    Wyglądają nieziemsko, piękne zdjęcia!!!

    • Marta
      Autor
      11 lipca 2019 / 17:05

      Bardzo mi miło, dziękuję 🙂

  2. Monika
    11 lipca 2019 / 10:58

    Wow porywam jedną! 🙂

    • Marta
      Autor
      11 lipca 2019 / 17:05

      Proszę się częstować 🙂

  3. Isia
    11 lipca 2019 / 11:31

    Pyszności 🙂

    • Marta
      Autor
      11 lipca 2019 / 17:05

      Dziękuję 🙂

  4. Power
    11 lipca 2019 / 13:07

    Wyglądają super, ile babeczek wychodzi z podanych składników?

    • Marta
      Autor
      11 lipca 2019 / 17:04

      24 🙂

  5. Magda
    11 lipca 2019 / 17:04

    Super 🙂

    • Marta
      Autor
      11 lipca 2019 / 17:06

      Bardzo dziękuję 🙂

  6. 11 lipca 2019 / 17:17

    Pychota! Uwielbiam babeczki i sezonowe owoce. Proste a jakie pyszne 🙂

    • Marta
      Autor
      13 lipca 2019 / 17:07

      Dokładnie, pozdrawiam 🙂

  7. qlka
    11 lipca 2019 / 21:47

    Wyglądają rewelacyjnie a znając Pani serniki na pewno też tak smakują 🙂

    • Marta
      Autor
      13 lipca 2019 / 17:08

      Bardzo mi miło, pozdrawiam 🙂

  8. Kass
    12 lipca 2019 / 23:05

    Piękne i pyszne serniczki 🙂 pierwszy raz udały mi się tak idealnie równe aż sama nie mogę uwierzyć, zrezygnowałam z kremu ale i tak rewelacja 🙂

    • Marta
      Autor
      13 lipca 2019 / 17:08

      Ogromnie się cieszę, pozdrawiam 🙂

  9. Izaa
    13 lipca 2019 / 16:31

    Przepyszne wyszły 🙂

    • Marta
      Autor
      13 lipca 2019 / 17:08

      Cieszę się, że posmakowały 🙂

  10. Ela
    15 lipca 2019 / 10:29

    Przepis super wyszły jak na foto 🙂

    • Marta
      Autor
      15 lipca 2019 / 12:19

      Bardzo mi miło, pozdrawiam 🙂

  11. Małgosia
    18 lipca 2019 / 16:08

    Rewelacyjne, bardzo kremowe 🙂

    • Marta
      Autor
      18 lipca 2019 / 17:17

      Super, że posmakowały 🙂

  12. Doris
    23 lipca 2019 / 15:31

    Wyszły pysznie 🙂

    • Marta
      Autor
      24 lipca 2019 / 12:29

      Miło mi, że smakują 🙂

  13. T.
    25 lipca 2019 / 18:03

    Przepis super zrobilam spód z dodatkiem masła i nie wiem czy dlatego troche mi pozniej zamokły od dołu??? Sama masa super 🙂

    • Marta
      Autor
      26 lipca 2019 / 15:39

      Być może masła było zbyt dużo?

  14. Rachel
    30 lipca 2019 / 23:18

    Pychotka 🙂

    • Marta
      Autor
      31 lipca 2019 / 12:23

      Cieszę się, że przypadły do gustu 🙂

  15. Daria
    11 listopada 2019 / 23:37

    Przepyszne babeczki i prosto się robi 🙂

    • Marta
      Autor
      13 listopada 2019 / 0:05

      Bardzo mi miło, pozdrawiam 🙂

  16. Ania
    22 grudnia 2019 / 21:17

    Polewa mi wyszła bardzo wodnista…jutro zrobię drugie podejście. Co mogłam zrobić źle?

    • Marta
      Autor
      27 grudnia 2019 / 22:23

      Chodzi o krem? 🙂 Kremówka nie może się zagotować, musi być podgrzana tylko na tyle, aby czekolada się rozpuściła. Później całość koniecznie trzeba dobrze schłodzić przed zmiksowaniem i postępować tak jak przy ubijaniu bitej śmietany tzn. uważać, aby jej nie przebić 🙂

  17. Paulina
    3 czerwca 2020 / 10:43

    Nie znam sie na gotowaniu i pieczrniu dlatego zawsze korzystam z przepisow. Jednak znalazlam kilka brakow po tym jak juz babeczki zrobilam, w przepisie nie ma mowy o masle wiec go nie dodalam do i spod mi sie rozsypuje… krem z biala czekolada mi sie nie ubil, uwazam ze lepiej najpierw zaczac ubijac smietane i dodawac ostudzona i rozpuszczona czekolade bo jak probowalam ubic wszystko razem to dupa. Smak babeczek wysmienity i pyszny i na pewno bede je jeszcze robic, ale z malymi poprawkami. Dla takich antytalentowcow w kuchni jak ja, wszystko musi byc dokladnie napisane… to tak na przyszlosc 🙂

    • Marta
      Autor
      3 czerwca 2020 / 12:24

      Przepis jest opisany dokładnie krok po kroku tak jak został przygotowany 🙂 Nie ma potrzeby użycia masła, dlatego go nie użyłam, co widać również na zdjęciu 😉 Masa doskonale skleja spód babeczek. Krem zawsze ubijam w podany sposób i nigdy nie miałam z nim problemu, wystarczy wykonywać wszystko zgodnie z przepisem, dla mnie to właśnie gwarancja sukcesu (w podanym przez Panią rozwiązaniu o wiele łatwiej zwarzyć masę) 🙂 Oczywiście najlepsze w kuchni jest to, że każdy może sam wypracować swoje własne metody i ulubione smaki, więc eksperymenty są wskazane 🙂 Mimo to na moim blogu przekazuję wyłącznie te wypróbowane i sprawdzone przeze mnie 🙂

    • Agata
      15 czerwca 2020 / 20:22

      Takie komentarze mnie najbardziej śmieszą 😂 „nie znam się na gotowaniu i pieczeniu” ale wymądrzać się można … to że tobie koleżanko przepis nie udał to nie znaczy że coś z nim nie tak, prędzej z wykonaniem bo mi wyszły idealnie od a do z i sądząc po reszcie komentarzy u innych było podobnie, więc zamiast krytykować lepiej udać się do kuchni i poćwiczyć, bo z każdym doświadczeniem będzie lepiej – i taka dobra rada na przyszłość wiecej luzu 😊

      • Marta
        Autor
        20 czerwca 2020 / 1:25

        Cieszę się, że babeczki się udały 🙂 Każdy kiedyś zaczynał, więc warto o tym pamiętać 🙂

  18. Asis
    5 listopada 2021 / 18:35

    jakich uzyc proporcji twarog – mascarpone nie moge znaleźć tego ktorego Pani uzyla

    • Marta
      Autor
      9 listopada 2021 / 12:49

      750g twarogu i 250 g mascarpone 🙂

      • Katarzynka
        14 marca 2022 / 8:19

        Ooo super ,szukałam takiej odpowiedzi 😉

        • Marta
          Autor
          21 marca 2022 / 0:29

          🙂

Skomentuj Marta Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
13 − 6 =