Colesław z kalafiora

Colesław z kalafiora to pomysł na bardzo prostą, ale niecodzienną surówkę. Surowy kalafior zyskuje nowe oblicze, choć sama przez długi czas jadłam go tylko w wersji gotowanej : ) Colesław z kalafiora zagościł w Projekcie Surówka organizowanym przez Martę, pasuje świetnie do każdego dania obiadowego, a także jako samodzielna przekąska. Polecam!

Surówka z kalafiora

Składniki:

  • 1 mały kalafior
  • 2 łyżki majonezu
  • 4 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • sok z połowy cytryny
  • 1 łyżka miodu
  • 1/2 szklanki suszonej żurawiny lub pestek granata
  • 1/4 szklanki prażonego sezamu
  • 3/4 płaskiej łyżeczki soli

Kalafior umyć i drobno poszatkować. Dodać pozostałe składniki, dokładnie wymieszać.

Smacznego!

Colesław z kalafiora

Komentarzy: 14

  1. Aga
    3 sierpnia 2020 / 10:29

    Genialne 😁 ja surowego nigdy nie jadłam …

    • Marta
      Autor
      8 sierpnia 2020 / 10:36

      Polecam wypróbować 🙂

  2. Majka
    3 sierpnia 2020 / 13:26

    Wow 🙃 Idealne na tę porę roku 👍

    • Marta
      Autor
      8 sierpnia 2020 / 10:36

      Zdecydowanie polecam 🙂

  3. Isia
    3 sierpnia 2020 / 15:43

    Super ❤️

    • Marta
      Autor
      8 sierpnia 2020 / 10:36

      🙂

    • Marta
      Autor
      8 sierpnia 2020 / 10:36

      Bardzo mi miło, pozdrawiam 🙂

  4. 4 sierpnia 2020 / 13:46

    Zdecydowanie najciekawsza wersja colesława, na jaką trafiłam w ostatnim czasie:) Będzie jak nic pasować do kurczaka z grilla:)

    • Marta
      Autor
      8 sierpnia 2020 / 10:37

      Ogromnie się cieszę 🙂

  5. Mariola
    5 sierpnia 2020 / 10:59

    Mega pyszna ❤️

    • Marta
      Autor
      8 sierpnia 2020 / 10:37

      Super 🙂

  6. Beata
    9 sierpnia 2020 / 9:35

    Idealna do grilla !

    • Marta
      Autor
      10 sierpnia 2020 / 10:55

      😀

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Solve : *
27 − 17 =