Karkówka z pieca

karkówka

Magia reklamy robi swoje ; ) Dlatego kiedy nie mam czasu skuszę się czasem na półprodukty, które zawsze wyglądają smakowicie ; ) Niestety później często przychodzi rozczarowanie… karkówka owszem ładnie wyglądała, ale miała niestety trochę „gumowy” smak, więc wolę tą domową. Więcej z nią pracy ale i efekt lepszy ; )

Składniki :

  • Fix karkówka z pieca
  • 700 g karkówki
  • 50 ml ketchupu
  • 2 łyżki oliwy

Fix mieszamy z ketchupem i olejem, następnie smarujemy masą mięso. Wkładamy do dołączonego woreczka, zapinamy klipsem i nacinamy w kilku miejscach. Pieczemy w piekarniku w temp. 180 C przez ok. 50 min.  Przed końcem pieczenia ok. 15 min wcześniej rozcinamy woreczek, aby skórka mięsa była bardziej chrupiąca.

Smacznego : )

Komentarzy: 2

  1. lila
    3 listopada 2011 / 19:49

    Szukam przepisu domowego na karkówke, masz mzoe jakis w zanadrzu, np. babciny?

Skomentuj Marta Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
2 + 19 =