Kontakt

blog kulinarny

Kasza z warzywami i fetą

Kiedy lodówka świeci pustkami i mam dosłownie 15 minut, aby przygotować obiad, bardzo chętnie wykorzystuję moje ulubione połączenie, czyli kaszę w towarzystwie warzyw i sera feta. Możecie potraktować je jako danie główne lub dodatek, jeśli nie potraficie wyobrazić sobie obiadu bez kawałka mięsa ; ) Kasza z warzywami świetnie smakuje na ciepło (bardzo łatwo można odgrzać ją w piekarniku), ale również na zimno. Polecam!!!


kasza gryczana z warzywami przepis


Składniki:

  • 250 g kaszy gryczanej
  • 450 g warzyw na patelnię
  • 200 g sera feta

Kaszę ugotować zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i podsmażyć warzywa. Dodać ugotowaną kaszę i ser feta. Wymieszać i doprawić przyprawami dołączonymi do warzyw.

Smacznego!


Kasza z warzywami i fetą przepis



Autor: Marta Pękalska
Opublikowane: 11 czerwca, 2017
Kategorie: Dania dietetyczne, Dania dla dzieci, Dania dla matek karmiących, Dania obiadowe, Dodatki, Pozostałe, Wegetariańskie, Zdrowa żywność

18 komentarzy

  1. Majka

    Super pomysł 😍 I ach te zdjęcia 😍

    1. Marta

      Bardzo dziękuję 🙂 <3

  2. Obiad w moim stylu, mniam:)

    1. Marta

      W prostocie siła 🙂

  3. Bardzo dobry przepis, zdrowy i łatwy w przygotowaniu.

    1. Marta

      Bardzo dziękuję 🙂

  4. Trudno się tu dostać przez te wszystkie anonse….

    1. Marta

      O jakie anonse chodzi? 🙁

  5. Trudno się tu dostać przez te wszystkie anonse…

    1. Marta

      O jakie anonse chodzi? 🙁

  6. robię podobnie 🙂 uwielbiam to połączenie 🙂

    1. Marta

      Ja również 😀

  7. Marianna

    Pyszności 🙂

    1. Marta

      Bardzo mi miło, że przepis przypadł do gustu 🙂

  8. Marianna

    Uwielbiam taki zestaw :)))) zabrałam dziś do pracy w lunchboxie a koleżanki juz wodza za nim wzrokiem :)))

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Top