Pieczarkowe pulpety

Nie należę do miłośników grzybów, ale odkąd pamiętam wszyscy w domu zajadali się pieczarko-pulpetami. Ponieważ ostatnio często mielone gościło u nas pod postacią spaghetti postanowiłam, że czas na zmiany : ) W domu były też pieczarki i niezawodna siostra przypomniała pomysł na to połączenie. Mam nadzieję, że Wam zasmakuje!

pieczarkowe pulpety, szybki obiad

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego
  • ok. 200 g pieczarek
  • 1 jajko
  • bułka tarta + łyżka otrąb
  • sól, pieprz, majeranek do smaku

Mięso przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Pieczarki obieramy i odkrawamy nóżki, dopełniamy mielonym (tak, aby powstała kula). Obtaczamy w jajku, a następnie bułce tartej z otrębami. Smażymy na rozgrzanym oleju.

Smacznego : )

Komentarzy: 8

  1. 15 kwietnia 2011 / 17:54

    Smaczny przepis , wyszły pyszne 🙂
    Zaparszam na :
    do-it-your-self.blog.onet.pl

  2. 16 kwietnia 2011 / 16:53

    Oj, zrobię te pulpety na pewno..wygląda znakomicie:)

  3. Anna
    18 kwietnia 2011 / 21:55

    A pieczarki przed wymieszaniem z mięsem powinno się udusić czy od razu surowe zmieszać z mielonym?

    • Marta
      Autor
      18 kwietnia 2011 / 22:42

      Nie trzeba ich dusić, zmieszałam surowe. Pozdrawiam!:)

  4. Mary
    18 września 2011 / 15:27

    PYCHA !!!! 🙂

  5. Marta
    Autor
    18 września 2011 / 15:46

    Super, że smakowało 🙂

  6. Majka
    15 lutego 2021 / 16:40

    Pychota 😋 Super patent na panierkę, dodatek otrębów na duży plus 👍

    • Marta
      Autor
      16 lutego 2021 / 11:12

      Bardzo się cieszę, że posmakowały 🙂

Skomentuj Marta Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
21 − 13 =