Wegańskie crumble

Crumble to jeden z moich ulubionych deserów : ) Szybkie do przygotowania, z dużą ilością ulubionych owoców i oczywiście chrupiącej kruszonki, z którą mało rzeczy może konkurować : ) Wegańskie crumble ma jeszcze jedną zaletę, mianowicie poza tym, że jest pyszne jest również bardzo, bardzo zdrowe : ) Czy to nie jest deser idealny?! : ) Polecam!!!


Owoce pod kruszonką przepis

Składniki (dla 4 osób):

  • 3 jabłka
  • 250 g malin (mogą być mrożone)
  • 100 g mąki migdałowej (lub zmielonych migdałów)
  • 90 g płatków owsianych górskich
  • 1,5 czubatych łyżek oleju kokosowego
  • 50 ml syropu klonowego
  • 1 łyżeczka cynamonu

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać maliny, wymieszać. Mąkę migdałową wymieszać z płatkami owsianymi. Olej kokosowy podgrzać z syropem klonowym i cynamonem, do czasu aż się rozpuści i składniki się połączą. Płyn przelać do migdałowej masy i wymieszać. Otrzymaną kruszonką posypać owoce. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 C (termoobieg) przez ok. 25-30 minut.

Smacznego!


crumble z jabłkami i malinami przepis


weganskie crumble przepis


zdrowe crumble przepis

Inspiracja „Smakowita Ella”

 

Komentarzy: 25

  1. Minka
    22 lutego 2017 / 11:25

    Ale pyszności 😊

    • Marta
      Autor
      22 lutego 2017 / 17:55

      Bardzo dziękuję 🙂

  2. Majka
    22 lutego 2017 / 12:36

    O tak, to się nazywa deser idealny 😍 Połączenie wzorowe!

    • Majka
      22 lutego 2017 / 13:11

      A mam właśnie w lodówce dżemik z przepisu „Smakowita Ella” 😄 Pyszności, muszę jeszcze raz przewertować zamrażarkę za malinami a jak nie to kupne i jeszcze dziś robię crumble 😙

    • Marta
      Autor
      22 lutego 2017 / 17:56

      Same pyszne składniki, więc nie ma obaw o efekt końcowy 😉 Dżemik też lubię i cała książka bardzo mi się podoba 🙂

      • Majka
        22 lutego 2017 / 18:51

        Genialne❤❤❤ Mega pyszne! Oj, taka książka to prawdziwy skarb 😉

        • Marta
          Autor
          22 lutego 2017 / 22:14

          Super, że posmakowało 🙂 takie desery, które są i pyszne i zdrowe biorę w ciemno 🙂

  3. Nina
    22 lutego 2017 / 16:55

    Ale pycha!!! i jak już wiosennie u Ciebie 🙂

    • Marta
      Autor
      22 lutego 2017 / 17:56

      Dziękuję 🙂 W sercu cały czas wiosna 😉

  4. Ewa
    22 lutego 2017 / 17:38

    Kruszonka najlepsza rzecz na świecie :)))

    • Marta
      Autor
      22 lutego 2017 / 17:56

      Prawda 🙂

  5. Agnes
    22 lutego 2017 / 20:07

    Mniam mniam pięknie podane 🙂

    • Marta
      Autor
      22 lutego 2017 / 22:15

      Bardzo dziękuję 🙂

  6. MARTUSIA
    22 lutego 2017 / 23:23

    Przepyszne!!!!!!!!!!

    • Marta
      Autor
      23 lutego 2017 / 15:54

      Bardzo mi miło, że posmakowało 🙂

    • Marta
      Autor
      27 lutego 2017 / 23:49

      Dziękuję 🙂 Crumble jest super, a w zdrowej wersji jeszcze trudniej mu się oprzeć 🙂

  7. Carla
    1 marca 2017 / 21:02

    Wyszło pysznie 🙂

    • Marta
      Autor
      1 marca 2017 / 22:44

      Bardzo mi miło 🙂

  8. Karo
    20 kwietnia 2017 / 22:16

    Ideał!

    • Marta
      Autor
      20 kwietnia 2017 / 22:20

      Super 🙂

  9. 10 października 2017 / 12:19

    Przepyszne zrobiłam ze śliwkami 🙂

    • Marta
      Autor
      10 października 2017 / 22:40

      Super, że posmakowało 🙂

  10. Agata
    8 marca 2018 / 11:31

    Wspaniały deser ! moje dzieciaki kochają kruszonkę i nawet sie nie zorientowały że zaserwowałam im zmienioną wersję 🙂

    • Marta
      Autor
      11 marca 2018 / 0:22

      Dokładnie, idealny zdrowy deser dla najmłodszych łasuchów 😀

Skomentuj Marta Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
23 − 14 =