Kontakt

blog kulinarny

Bananowe gofry

Bananowe gofry przypominają mi trochę bananowy chlebek, który zamiast w piekarniku możemy błyskawicznie przygotować w gofrownicy : ) Świetnie sprawdzają się w roli śniadania, ale również zdrowego i pożywnego deseru. Polecam!


Bananowe gofry przepis

 


Składniki:

  • 1 dojrzały banan
  • 2 jajka (wielkość L)
  • 3/4 szklanki mleka kokosowego
  • 1 łyżka płynnego oleju kokosowego
  • 1/2 szklanka mąki orkiszowej
  • 1/2 szklanki mąki kokosowej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Wszystkie składniki zmiksować blenderem na gładką masę. Odstawić na kilka minut, mocno rozgrzewając w tym czasie gofrownicę. Smażyć zgodnie z instrukcją załączoną do urządzenia, osobiście lubię bardziej wypieczone, chrupiące gofry, więc zajmuje mi to ok. 5 minut.

Smacznego!



Autor: Marta Pękalska
Opublikowane: 20 sierpnia, 2017
Kategorie: Dania dietetyczne, Dania dla dzieci, Dania dla matek karmiących, Desery, Gofry, Śniadania i kolacje, Zdrowa żywność

40 komentarzy

  1. Alicja

    Wyglądają idealnie 🙂

    1. Marta

      Bardzo dziękuję 🙂

  2. mamka

    jeszcze tylko bita śmietanka i maliny

    1. Marta

      Jeśli nie liczymy kalorii to opcja idealna 🙂

  3. Aga

    Takie śniadanka to mogłabym jeść codziennie 🙂

    1. Marta

      Chyba nie ma osób, które nie lubią gofrów 🙂

  4. Majka

    Nie pozostaje nic innego jak tylko zrobić 😉 Wyglądają idealnie 😋

    1. Marta

      Bardzo dziękuję i życzę smacznego 🙂 🙂 🙂

  5. Lena

    Świetny pomysł 🙂

    1. Marta

      Cieszę się, że przypadł do gustu 🙂

  6. Kaśka

    Śniadanie już mineło, ale będą na kolacje 🙂

    1. Marta

      Super, daj znać jak posmakowały 🙂

  7. Karo

    Na pewno są pyszne 🙂

    1. Marta

      Potwierdzam 😉

      1. Karo

        Warto było zrobić pozdrawiam 🙂

        1. Marta

          Bardzo mi miło 🙂

  8. super gofry! 🙂 smaczne i zdrowe 🙂

    1. Marta

      Bardzo mi miło, że przypadły do gustu 🙂

  9. Jula

    Pyszne! zdrowa i smaczna wersja 🙂

    1. Marta

      Cieszę się, że posmakowały 🙂

  10. Ależ bym zjadła takie gofry:)

    1. Marta

      Polecam wypróbować, pyszne i zdrowe 🙂

  11. Malwina

    Super choc banana nie czułam ale wyszły chrupiące wiec czego chcieć wiecej 🙂

    1. Marta

      Dokładnie, gofry muszą być przede wszystkim chrupiące 😀 😉

  12. Są przepyszne! Pozdrawiam 🙂

    1. Marta

      Miło mi, że posmakowały 🙂

  13. Kasia

    Czy zamiast mąki kokosowej mozna użyć kukurydzianej?

  14. mooisia

    Mi nie wyszły, a w smaku też nie smaczne.

    1. Marta

      Szkoda, że nie posmakowały, ale nie każdemu “pasują” zdrowe odpowiedniki klasycznych przysmaków 😉 Polecam wypróbować te tradycyjne 🙂

    1. Marta

      Bardzo dziękuję i polecam wyprónować 🙂 🙂

  15. Aśka

    Uwielbiam je! chrupiące ale nie przesuszone super 🙂

    1. Marta

      Super, że posmakowały 🙂

  16. Małgorzata G.

    Czy można użyć zwykłego mleka ?

  17. Agnieszka

    Czy mogłabym zastąpić czymś jajka ? Nietolerancja dziecka na jajko

    1. Marta

      Niestety bez jajek jeszcze nie próbowałam 🙁

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Top