Kontakt

blog kulinarny

Świnki w kocykach

Świnki w kocykach, czyli nic innego jak parówki w cieście francuskim. Przekąska ta jest ulubieńcem dzieci i mężczyzn(!), idealnie sprawdza się na każdej imprezie, wyjeździe, czy pikniku ; ) Błyskawiczna do przygotowania i do tego nie wymaga żadnych umiejętności kulinarnych, wystarczą dwa składniki i piekarnik ; ) Polecam!!!


Świnki w kocykach przepis


Składniki:

  • 5 parówek (250g)
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego (275g)

Każdą parówkę pokroić na 3 części, a ciasto francuskie na 15 pasków. Jedną część parówki owinąć szczelnie kawałkiem ciasta francuskiego (ciasto może na siebie nachodzić) i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Czynność powtórzyć z pozostałymi kawałkami parówek i ciasta francuskiego. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 C (termoobieg) przez ok. 15 minut.

Smacznego!


Parówki w cieście francuskim



Autor: Marta Pękalska
Opublikowane: 5 stycznia, 2018
Kategorie: Ciasto francuskie, Dania dla dzieci, Dodatki, Karnawał, Śniadania i kolacje, Sylwester, Wyroby na różne okazje

18 komentarzy

  1. Tola

    Uwielbiam ale fakt moi mężczyźni bardziej :))))

    1. Marta

      Coś w tym jest 🙂

  2. Majka

    Świetny pomysł i jakie zgrabne świnki 😉

    1. Marta

      Bardzo dziękuję 🙂

  3. Isia

    Proste i pyszne 🙂

    1. Marta

      Zdecydowanie to ich atut 🙂

  4. Kinia

    Ja na bogato dodaje jeszcze ser do środka 🙂

    1. Marta

      O! do środka nie dodawałam, najwyżej trochę parmezanu lub startej goudy na wierzchu 🙂

  5. Kasia

    No to mam śniadanie dla rodzinki na jutro 🙂

  6. A.

    Takie proste a ja jeszcze nigdy nie jadałam…

    1. Marta

      Polecam wypróbować 🙂

    1. Marta

      Zdecydowanie polecam 🙂

  7. Dzisia

    Co za super nazwa 🙂

    1. Marta

      🙂 🙂 🙂

  8. Marlena

    Przepyszne 🙂

    1. Marta

      Super, że posmakowały 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Top