Uwielbiam obiady, które można przygotować dosłownie w 25 minut, a do tego smakują tak niezwykle, że trudno w to uwierzyć : ) Dziś mam dla Was aromatyczne, zielone curry z kurczaka i mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu równie mocno jak Wasz poprzedni ulubieniec, czyli curry w czerwonej wersji : ) Polecam!!!
Składniki:
- 1 duża pierś z kurczaka
- 2 szalotki lub 1 mała cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 zielona papryka
- 1 cukinia
- 1/2 puszki mleka kokosowego (zawartość kokosa 85%)
- 1 łyżeczka zielonej pasty curry
Szalotkę drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Podsmażyć razem na łyżce rozgrzanego oleju. Dodać pierś z kurczaka pokrojoną w paski, przesmażyć. Dodać cukinię pokrojoną w plasterki, a następnie w ćwiartki i paprykę pokrojoną w cienkie paski. Wymieszać. Smażyć chwilę razem, a następnie dodać mleko kokosowe i pastę curry. Wymieszać i gotować razem ok. 10-15 minut. Podawać z makaronem ryżowym i świeżą kolendrą.
Smacznego!
Pycha 🙂
Autor
Dziękuję 🙂
Wspaniały obiadek 🙂
Autor
Miło mi, że przepis przypadł do gustu 🙂
Chętnie zrobię bo składniki mam 🙂
Autor
Polecam i daj znać jak posmakowało 🙂
Super przepis u nas na kolacje 🙂
Autor
Cieszę się, że posmakowało 🙂
Pycha ❤️
Autor
Bardzo mi miło 🙂
Będę robić, składniki na wyciągnięcie ręki 🙂 Mleczko kokosowe jest bardzo kompatybilne. Robiłam z bakłażanem i pomidorami i byłam równie zachwycona.
Autor
Super 🙂 Mleczko kokosowe zawsze musi być w lodówce, obojętnie co się nie dorzuci zawsze smakuje i jaki szybki obiad można przygotować 🙂 Wersja z bakłażanem i pomidorami do przetestowania!
REWELACJA 🙂
Autor
Bardzo mi miło 🙂
Danie jest przepyszne 🙂
Autor
Bardzo mi miło, że posmakowało 🙂
Pycha idealne z sezonową cukinią 🙂
Autor
Miło mi,że posmakowało 🙂