Zielone curry z kurczakiem

Uwielbiam obiady, które można przygotować dosłownie w 25 minut, a do tego smakują tak niezwykle, że trudno w to uwierzyć : ) Dziś mam dla Was aromatyczne, zielone curry z kurczaka i mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu równie mocno jak Wasz poprzedni ulubieniec, czyli curry w czerwonej wersji : ) Polecam!!!


Zielone curry z kurczakiem

Składniki:

  • 1 duża pierś z kurczaka
  • 2 szalotki lub 1 mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 zielona papryka
  • 1 cukinia
  • 1/2 puszki mleka kokosowego (zawartość kokosa 85%)
  • 1 łyżeczka zielonej pasty curry

Szalotkę drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Podsmażyć razem na łyżce rozgrzanego oleju. Dodać pierś z kurczaka pokrojoną w paski, przesmażyć. Dodać cukinię pokrojoną w plasterki, a następnie w ćwiartki i  paprykę pokrojoną w cienkie paski. Wymieszać. Smażyć chwilę razem, a następnie dodać mleko kokosowe i pastę curry. Wymieszać i gotować razem ok. 10-15 minut. Podawać z makaronem ryżowym i świeżą kolendrą.

Smacznego!


Zielone curry z kurczakiem przepis


Curry z kurczakiem przepis

Komentarzy: 18

  1. Anula
    29 października 2018 / 14:00

    Pycha 🙂

    • Marta
      Autor
      30 października 2018 / 1:06

      Dziękuję 🙂

  2. Isia
    29 października 2018 / 14:14

    Wspaniały obiadek 🙂

    • Marta
      Autor
      30 października 2018 / 1:06

      Miło mi, że przepis przypadł do gustu 🙂

  3. Emi
    29 października 2018 / 15:55

    Chętnie zrobię bo składniki mam 🙂

    • Marta
      Autor
      30 października 2018 / 1:08

      Polecam i daj znać jak posmakowało 🙂

  4. Renia
    29 października 2018 / 18:50

    Super przepis u nas na kolacje 🙂

    • Marta
      Autor
      30 października 2018 / 1:08

      Cieszę się, że posmakowało 🙂

  5. Tatiana
    29 października 2018 / 22:52

    Pycha ❤️

    • Marta
      Autor
      30 października 2018 / 1:09

      Bardzo mi miło 🙂

  6. Majka
    30 października 2018 / 11:47

    Będę robić, składniki na wyciągnięcie ręki 🙂 Mleczko kokosowe jest bardzo kompatybilne. Robiłam z bakłażanem i pomidorami i byłam równie zachwycona.

    • Marta
      Autor
      31 października 2018 / 0:35

      Super 🙂 Mleczko kokosowe zawsze musi być w lodówce, obojętnie co się nie dorzuci zawsze smakuje i jaki szybki obiad można przygotować 🙂 Wersja z bakłażanem i pomidorami do przetestowania!

  7. ASIA
    30 października 2018 / 23:37

    REWELACJA 🙂

    • Marta
      Autor
      31 października 2018 / 0:36

      Bardzo mi miło 🙂

  8. Alicjaa
    19 listopada 2018 / 11:30

    Danie jest przepyszne 🙂

    • Marta
      Autor
      20 listopada 2018 / 1:12

      Bardzo mi miło, że posmakowało 🙂

  9. Gośka
    9 sierpnia 2019 / 14:55

    Pycha idealne z sezonową cukinią 🙂

    • Marta
      Autor
      13 sierpnia 2019 / 22:57

      Miło mi,że posmakowało 🙂

Pozostaw odpowiedź Isia Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Solve : *
27 − 26 =