![Desery na słodki stół przepisy](https://www.marta-gotuje.pl/marta-gotuje.pl/wp-content/uploads/2021/05/desery-na-slodki-stol-przepisy.jpg)
Słodki stół
Na ostatnią rodzinną uroczystość przygotowałam tzw. słodki stół, który składał się z prostych deserków podanych w plastikowych pojemniczkach. To idealna propozycja na urodziny, imieniny, chrzest, czy parapetówkę. Wbrew pozorom jest to bardzo szybkie rozwiązanie, szybsze niż przygotowanie kilku tradycyjnych ciast i idealnie sprawdza się na każdej imprezie. Zawsze robi na zaproszonych gościach duże wrażenie. Plastikowe opakowania są do kupienia np. w Makro i innych większych supermarketach, mój zestaw zamówiłam z allegro. Są to pojemniki wielorazowego użytku, po umyciu nadają się na kolejną imprezę : ) To już moje kolejne podejście do słodkiego stołu, ale wierzcie mi, że jego przygotowanie zajmuje o wiele mniej czasu niż zapisanie wszystkich proporcji (możecie tu działać na oko i spontanicznie, najlepsze są niespodziewane mieszanki z nadmiaru składników). Desery są lekkie, idealne na wiosenno/letnie przyjęcia.
![Słodki stół przepisy](https://www.marta-gotuje.pl/marta-gotuje.pl/wp-content/uploads/2021/05/slodki-stol-przepisy.jpg)
Desery na słodki stół przepisy
Moje ostatnie desery na słodki stół- przepisy, które robi się bardzo szybko przygotowałam w następujących smakach:
- Krem kajmakowy z bakaliami i bezą
- Leśny mech
- Brownie z kremem orzechowym i jeżyną
- Galaretki z bitą śmietaną
- Oreo z truskawką
- Eton Mess
- Brownie z mango
W kilku z nich korzystałam z lekkiego kremu na bazie śmietanki i mascarpone, wystarczy przygotować go raz i podzielić na różne desery, ale w przepisach uwzględniłam proporcje konkretnie dla danej propozycji, gdybyście mieli ochotę na zmiany. Jeśli impreza odbywa się w chłodniejszy dzień świetnie sprawdzi się również sama bita śmietana.
![Przepisy na słodki stół](https://www.marta-gotuje.pl/marta-gotuje.pl/wp-content/uploads/2021/05/przepisy-na-slodki-stol.jpg)
Jak zrobić desery na słodki stół
Deserki bezowe z kremem kajmakowym i bakaliami – 20 szt. pojemność 120 ml
Składniki:
- 150 g mini bezików
- 250 g mascarpone (schłodzonego)
- 250 g kajmaku (schłodzonego)
- 300 ml śmietanki kremówki 36% lub 30 %
- 70 g posiekanych orzechów włoskich
- 70 g suszonych daktyli
- płatki migdałów/ rurki/ mini biszkopty do dekoracji
Na dno pucharków przesypać bezy. Orzechy i daktyle drobno posiekać. Mascarpone zmiksować z kajmakiem na gładką masę. W oddzielnym naczyniu ubić kremówkę na sztywno. Dodawać po 1 łyżce ubitej śmietanki do masy kajmakowej, mieszając delikatnie szpatułką. Na koniec dodać do masy orzechy i daktyle. Przełożyć po łyżce kremu do każdego naczynia, posypać kolejną porcją bezików, udekorować.
![Słodki stół desery](https://www.marta-gotuje.pl/marta-gotuje.pl/wp-content/uploads/2021/05/slodki-stol-desery.jpg)
Leśny mech – 25 szt. pojemność 150 ml
Składniki:
- 4 jajka (wielkość L)
- 120 g cukru
- 160 g mąki pszennej tortowej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- odrobina zielonego barwnika (lub zmiksowany szpinak)
- 500 ml śmietanki kremówki 36% (dobrze schłodzonej)
- 250 g mascarpone (schłodzonego)
- 1 łyżka cukru pudru
- 125 g borówek
- 300 g truskawek
Białka oddzielić od żółtek i ubić mikserem na sztywną pianę. Stopniowo dodawać cukier, cały czas miksując do czasu, aż piana będzie gładka i lśniąca. Dodać żółtka, krótko zmiksować. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i stopniowo przesiewać do ubitych jajek z cukrem. Delikatnie mieszać drewnianą lub silikonową szpatułką, tylko do połączenia. Na koniec dodać barwnik i ponownie delikatnie wymieszać. Dno tortownicy (21 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać masę i piec w piekarniku rozgrzanym do 160 C (góra-dół) przez ok. 45 minut, do suchego patyczka. Wystudzić i pokruszyć. Połowę ciasta przesypać na dno pojemników. Umyte truskawki (pokrojone w mniejsze kawałki) i borówki przełożyć na ciasto. Kremówkę ubić z mascarpone i cukrem pudrem na gęsty krem. Wyłożyć na owoce. Przykryć pozostałym ciastem i owocami.
![Przepisy na desery słodki stół](https://www.marta-gotuje.pl/marta-gotuje.pl/wp-content/uploads/2021/05/przepisy-na-desery-slodki-stol.jpg)
Brownie z kremem orzechowym i jeżyną – 16 szt. pojemność 120 ml
Składniki na Brownie (forma 10×21 cm):
UWAGA – połowę upieczonego brownie wykorzystujemy do drugiego deseru z mango
- 80 g masła
- 100 g gorzkiej czekolady
- 2 jajka (wielkość L)
- 80 g trzcinowego cukru
- 1 i 1/2 łyżki mąki pszennej
- 1/2 łyżki kakao
- szczypta soli
Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 C (termoobieg). Masło i połamaną na kawałki czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Jajka (żółtka i białka razem) zmiksować z cukrem na jasną, puszystą masę. Dodać roztopioną czekoladę z masłem, wymieszać do połączenia się składników. Na koniec wsypać suche składniki (mąkę, kakao oraz sól). Dokładnie wymieszać i przelać masę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 25 minut, wyjąć z piekarnika i studzić na metalowej kratce. Przestudzone brownie pokruszyć na dno pucharków.
Składniki na krem orzechowy:
- 150 g masła orzechowego 100%
- 100 g kajmaku
- 250 g mascarpone (schłodzonego)
- 100 ml śmietanki kremówki 30% lub 36% (schłodzonej)
- 125 g jeżyn
Wszystkie składniki poza jeżynami zmiksować na gładki krem. Przełożyć po łyżce na przygotowane brownie, udekorować jeżynami.
![Jak zrobić słodki stół](https://www.marta-gotuje.pl/marta-gotuje.pl/wp-content/uploads/2021/05/jak-zrobic-slodki-stol.jpg)
Galaretki z bitą śmietaną – 18 szt. pojemność 120 ml
Składniki:
- 2 galaretki o ulubionym smaku + 1 litr wody
- 200 ml śmietanki kremówki 36 % (dobrze schłodzonej)
- 100 g mascarpone (schłodzonego)
- 1/2 łyżki cukru pudru
- mini herbatniki do dekoracji
Galaretki rozpuścić we wrzątku, schłodzić i przelać do pojemników. Przełożyć do lodówki do czasu aż stężeją. Kremówkę ubić z mascarpone i cukrem pudrem na gęsty krem. Wyłożyć na stężałą galaretkę.
![Deserki na słodki stół](https://www.marta-gotuje.pl/marta-gotuje.pl/wp-content/uploads/2021/05/deserki-na-slodki-stol.jpg)
Oreo z truskawką – 14 szt. pojemność 120 ml
Składniki:
- 200 g truskawek
- 180 g ciasteczek Oreo
- 250 ml śmietanki kremówki 36% (dobrze schłodzonej)
- 125 g mascarpone (schłodzonego)
- 1/2 łyżki cukru pudru
Ciasteczka pokruszyć, podzielić na dwie części. Pierwszą z nich wyłożyć w miarę po równo na spód pojemników. Truskawki umyć, obrać z szypułek, połowę pokroić w drobne kawałki. Przełożyć połowę na ciasteczka. Kremówkę ubić z mascarpone i cukrem pudrem na gęsty krem. Przełożyć na warstwę truskawek. Posypać pozostałymi ciasteczkami i udekorować połówkami truskawek.
![Słodki stół](https://www.marta-gotuje.pl/marta-gotuje.pl/wp-content/uploads/2021/05/slodki-stol.jpg)
Eton Mess – 14 szt. pojemność 120 ml
Składniki:
- 250 g truskawek
- 80 g bezików
- 125 g mascarpone (schłodzonego)
- 250 ml śmietanki kremówki 36 % (schłodzonej)
- 1/2 łyżki cukru pudru
Na dno pucharków pokruszyć bezy, przełożyć drobno pokrojone truskawki. Kremówkę zmiksować z mascarpone i cukrem pudrem na gęsty krem. Rozłożyć na truskawkach, udekorować bezą.
![Słodki stół krok po kroku](https://www.marta-gotuje.pl/marta-gotuje.pl/wp-content/uploads/2021/05/slodki-stol-krok-po-kroku.jpg)
Brownie z mango – 16 szt. pojemność 120 ml
Składniki na Brownie (forma 10×21 cm):
UWAGA – połowę upieczonego brownie wykorzystujemy do drugiego deseru z kremem orzechowym
- 80 g masła
- 100 g gorzkiej czekolady
- 2 jajka (wielkość L)
- 80 g trzcinowego cukru
- 1 i 1/2 łyżki mąki pszennej
- 1/2 łyżki kakao
- szczypta soli
Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 C (termoobieg). Masło i połamaną na kawałki czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Jajka (żółtka i białka razem) zmiksować z cukrem na jasną, puszystą masę. Dodać roztopioną czekoladę z masłem, wymieszać do połączenia się składników. Na koniec wsypać suche składniki (mąkę, kakao oraz sól). Dokładnie wymieszać i przelać masę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 25 minut, wyjąć z piekarnika i studzić na metalowej kratce. Przestudzone brownie pokruszyć na dno pucharków.
Składniki na mus mango:
- 300 g pulpy z mango (pozostałą część pulpy z puszki zostawić do dekoracji)
- 50 g jogurtu greckiego
- 1 łyżka soku z cytryny
- 10 g żelatyny w proszku
- 150 ml śmietanki kremówki 36%, dobrze schłodzonej
- 1/2 łyżki cukru pudru
Żelatynę zalać wodą do jej przykrycia (kilka łyżek zimnej wody), odstawić na 10 minut do napęcznienia. Pulpę z mango przelać do małego garnka. Dodać sok z cytryny, doprowadzić do wrzenia, zdjąć z palnika. Żelatynę dodać do gorącego puree, dobrze wymieszać do połączenia. Wystudzić do temperatury pokojowej, dodać jogurt i dokładnie wymieszać. Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Do ubitej kremówki stopniowo dodawać puree z mango z jogurtem, delikatnie mieszając. Krótko wymieszać, tylko do połączenia i otrzymania jednolitego musu, bez białych smug śmietany. Wyłożyć mus na pokruszone brownie, wyrównać. Włożyć do lodówki do całkowitego stężenia. Polać pozostałą częścią pulpy mango.
![Desery na słodki stół](https://www.marta-gotuje.pl/marta-gotuje.pl/wp-content/uploads/2021/05/desery-na-slodki-stol.jpg)
Lista zakupów desery na słodki stół
Poniżej zostawiam Wam moją listę zakupów na desery na słodki stół:
- 750 g truskawek
- 125 g borówek
- 125 g jeżyn
- 1750 ml śmietanki kremówki 30% lub 36%
- 1100 g mascarpone
- 350 g kajmaku
- 70 g orzechów włoskich
- 70 g suszonych daktyli
- 6 jajek (wielkość L)
- 3 łyżki cukru pudru
- 120 g cukru + 80 g cukru trzcinowego
- 160 g mąki pszennej tortowej + 1 i ½ łyżki
- ½ łyżki kakao
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 100 g gorzkiej czekolady
- 2 galaretki o ulubionym smaku
- 180 g ciasteczek Oreo
- 230 g mini bezików
- 80 g masła
- 400 g pulpy z mango (1 puszka)
- 50 g jogurtu greckiego
- 1 łyżka soku z cytryny
- 10 g żelatyny w proszku
- odrobina zielonego barwnika
- mini herbatniki/biszkopty, rurki, listki mięty do dekoracji
![słodki stół jak zrobić](https://www.marta-gotuje.pl/marta-gotuje.pl/wp-content/uploads/2021/05/slodki-stol-jak-zrobic-1.jpg)
Pozostałe inspiracje
Mus czekoladowy z malinami – przepis
![Mus czekoladowy z malinami](https://www.marta-gotuje.pl/marta-gotuje.pl/wp-content/uploads/2021/10/mus-czekoladowy-z-malinami.jpg)
![Mus czekoladowy z sosem malinowym](https://www.marta-gotuje.pl/marta-gotuje.pl/wp-content/uploads/2021/10/mus-czekoladowy-z-sosem-malinowym.jpg)
Pudding chia z musem mango
- mleczko kokosowe (1 puszka)
- 4 łyżki nasion chia
- opcjonalnie miód lub syrop klonowy do smaku
- mus mango – pulpa
Mleczko kokosowe wymieszać z nasionami chia, odstawić do lodówki. Po kilku godzinach przemieszać i przełożyć do pojemników, udekorować pulpą z mango.
![Pudding chia z mango](https://www.marta-gotuje.pl/marta-gotuje.pl/wp-content/uploads/2021/10/pudding-chia-z-mango.jpg)
![Pudding chia](https://www.marta-gotuje.pl/marta-gotuje.pl/wp-content/uploads/2021/10/pudding-chia.jpg)
Więcej inspiracji znajdziecie na moim instagramie
To jest jakiś obłęd!!!! Czy ja mogę z Tobą zamieszkać? 😀
Autor
Zapraszam 😀 😀 😀
Dzięki za super wpis!
Autor
Bardzo proszę, cieszę się, że się przyda 🙂
Czy mogę wszystkie te deserki przygotować dzień przed planowaną imprezą? Czekam na odpowiedź i pozdrawiam 😁
Autor
Tak, całość przygotowywałam dzień przed imprezą 🙂 Problematyczne mogą być desery z bezikami, które w zależności od producenta mogą krócej trzymać chrupkość. Domowe bezy najlepiej przełożyć w dniu podania, bo najszybciej nasiąkają kremem i zaczynają się roztapiać już po nocy w lodówce. Pozdrawiam 😀
Dziękuję dziękuję i jeszcze raz dziękuję własnie czegoś takiego szukałam 🙂 Czy na tym ostatnim zdjęciu w słoiczkach są chipsy a ciasto dobrze widzę babkę? bo chętnie całość odwzoruje wygląda super 🙂
Autor
Bardzo mi miło, że się przyda 🙂 W słoiczkach są nachosy, a ciasto to najzwyklejsza babka – obowiązkowy punkt każdej dziecięcej imprezy na zmianę z biszkoptem (w wersji bez dodatków) 😉 Dla dorosłych to też fajna alternatywa, bo deserki są z kremami, więc jest fajne przełamanie 🙂
Wspaniale wygląda i napewno pysznie smakuje 😋
Poproszę info / linka do pojemniczków w których serwowane są te cuda ❣️
Autor
Dziękuję 🙂 Pojemniczki są z allegro https://allegro.pl/oferta/szklanka-plastikowa-kwadratowa-120ml-degustacja-50-7662735243
Chyba nie zasnę przez ten ślinotok 🤤🤤🤤 a do imprezy prawie miesiąc … Bajecznie to wszystko wygląda
Autor
Bardzo mi miło, że przypadły do gustu 😀 pozdrawiam i życzę udanej imprezy, miesiąc szybko zleci 😉
Niesamowity pomysł, bardzo efektowne.🍰👏 Jakiej wielkości są te pucharki? Szklane czy plastikowe?
Autor
Bardzo dziękuję, pojemniki są plastikowe, ale wielokrotnego użytku, pojemność 120 ml, okrągłe 150 ml 🙂
Rewelacja 😍😍😍dziękuję za świetne pomysly, które wykorzystam na komunii córki.
Autor
Bardzo mi miło, pozdrawiam 🙂
Rewelacja 🙂 wygląda to super, czy te pojemniki można też myć w zmywarce ?
Autor
Bardzo dziękuję 🙂 Teoretycznie zapewne nie można, ale robiłam próbę i przy delikatnej opcji, nic się z nimi nie stało 🙂
Wow ❤️
Autor
Dziękuję 🙂
Cudowne aż żal jeść 🙂
Autor
Bardzo dziękuję 🙂 Nie jest łatwo im się oprzeć 🙂
Idealnie właśnie tego szukałam 👍🏻
Autor
Bardzo mi miło, pozdrawiam 🙂
To jest jakiś obłęd…..orgazm gastronomiczny 🙂 Jesteś cudowna, nie jeden bloger wydałby e-book a Ty to po prostu umieściłaś na blogu. Dziękuję
Autor
Ogromnie się cieszę, że się przyda i dziękuję za tak miłe słowa! 🙂 Pozdrawiam serdecznie 🙂
Dokładnie to samo pomyslałam, teraz każdy wydaje ebooki nawet po kilka przepisów a tu wszytsko tak ładnie rozpisane i mozna cała imprezę od a do z przygotować. Bardzo dziękuję!
Autor
Bardzo mi miło, pozdrawiam 🙂
Przepadłam, oszalałam na widok tego dzieła 🥰 M I S T R Z O S T W O ❤❤❤
Autor
Dziękuję <3 <3 <3 Na taki pozytywny odbiór aż zaczęłam myśleć o kolejnej odsłonie 😀
Które z tych deserów można przygotować dzień wcześniej bez straty wyglądu i konsystencji?
Autor
Całość przygotowywałam dzień przed imprezą 🙂 Problematyczne mogą być desery z bezikami, które w zależności od producenta mogą krócej trzymać chrupkość. Domowe bezy najlepiej przełożyć w dniu podania, bo najszybciej nasiąkają kremem i zaczynają się roztapiać już po nocy w lodówce.
A jakie bezy pani poleca ? Cudowne to wszystko 😍
Autor
Korzystałam z bezików Mamut, Dan Cake, domowych i takich z lokalnej cukierni 🙂 Najdłużej chrupkość zachowały te marki Mamut 🙂
Prawdziwe arcydzieło!!!
Autor
Bardzo mi miło, dziękuję 🙂
Cudo bardzo dziękuję za podzielenie się przepisami ❤️
Autor
Bardzo proszę 🙂
Wow wszystkie pysznie wyglądają 🙂
Autor
Bardzo dziękuję i polecam 🙂
Pani Marto! a gdzie mozna kupic takie super pojemniczki plastikowe na takie deserki? Za odpowiedz z gory dziekuje. Pozdrawiam
Autor
Kupiłam na Allegro 🙂 stacjonarnie widziałam również w makro i Auchan, ale tam są chyba wyłącznie sezonowo i nie ma takiej różnorodności odnośnie kształtu i pojemności 🙂
Wspaniale desery dziękuje za przepisy na pewno skorzystam
Autor
Bardzo się cieszę, pozdrawiam 🙂
Perfekcja 👍🏻👍🏻👍🏻
Autor
Dziękuję bardzo! 🙂
Cudowne desery ❤️
Autor
Bardzo mi miło, dziękuję 🙂
Desery są cudowne dziękuję za taka duża dawkę inspiracji ! ❤️
Autor
Bardzo mi miło, że przypadły do gustu 😀
Jaka różnorodność. Wszystkie wyglądają smakowicie. W weekend spróbuję przygotować niektóre w tych deserów. Ma duża rodzinę więc będzie komu zjadać.
Autor
Polecam 🙂
Pięknie wyglądają 🙂 a proszę mi powiedzieć jeśli chodzi o leśny mech ile szpinaku należy zblendować? Pozdrawiam
Autor
Bardzo dziękuję 🙂 100 g szpinaku powinno zapewnić już piękny kolor 🙂 można również skorzystać z tego przepisu https://www.marta-gotuje.pl/kostka-truskawkowa/
Rewelacja deserki rozbily system goscie zaxhwyxeni nie mogli sie nadziwic ze sama wszystko przygotowalam🙃
Autor
Bardzo mi miło, pozdrawiam 🙂
Czy deserki mozna zrobić w piątek wieczorem, by podać je w niedzielę? Nie za wcześnie?
Autor
Lepiej w sobotę lub w niedzielę rano 🙂
Bardzo Pani dziękuję za te przepisy wykorzystałam w całości na chrzeszt, wszystko pyszne, robi się rzeczywiscie łatwo a całość robi furorę 🙂
Autor
Bardzo się cieszę, pozdrawiam 🙂
A tą pulpę z mango gdzie można kupić i czy można ją zastąpić ewentualnie brzoskwiniami, które się zblenduje?
Autor
Lidl, Kaufland, Auchan, zapewne również inne supermarkety 🙂
Witam. Deserki wyglądają przecudnie. Czy można je zrobić dzień wcześniej?
Autor
Tak, problematyczne mogą być tylko te z bezami, jeśli będzie Pani korzystać z bezików domowych – szybciej chłoną płyny niż te sklepowe/z cukierni.
A czy ta śmietana na galaretce nie rozpłynie się jeśli przygotuję ją wieczorem, udekoruję, a podam na drugi dzień około 15?
Autor
Używam śmietanki 36%, jest stabilna 🙂 jeśli byłoby bardzo ciepło można dodać fix do śmietany 🙂
Bardzo kolorowo i smacznie. Słodkość pierwsza klasa. Z pewnością przygotuję jeszcze nieraz.
Autor
Bardzo się cieszę, że posmakowały 🙂
dziękuje, takiej inspiracji deserków właśnie szukałam;)
Autor
Bardzo mi miło, że się przydadzą 🙂 Pozdrawiam 🙂
Czym można zastąpić Brownie w deserkach z mango? 😉
Autor
Może być pokruszony biszkopt, ciasto czekoladowe lub z szybszych opcji gotowe biszkopty, ciasteczka oreo, herbatniki. Można również zostawić sam mus bez spodu 🙂
Bardzo Pani dziękuję za ten wpis !!! Zrobiłam deserki i one nie tylko cudnie wyglądają ale są wyśmienite goście byli zachwyceni 😊
Autor
Cieszę się bardzo, pozdrawiam 🙂
Wszystkie pyszne czekam na więcej 🙂
Autor
Super, pozdrawiam 🙂
Wow! Pani Marto, jest Pani czarodziejką. Jak długo wykonuje się te deserki?
Autor
Bardzo mi miło, dziękuję 🙂 Nie umiem dokładnie oszacować całego czasu przygotowania, bo robiłam „na raty” 😉
Cudownie że znalazłam twoją stronę. Jesienią nie ma truskawek i innych świeżych owoców. Co dać w zamian?
Autor
Polecam śliwki, brzoskwinie, mango, ananas, kiwi, jabłka czy gruszki również się sprawdzą, ale najlepiej w formie podprażonej 🙂
Rewelacja 😍 jakich owoców użyć jesienią ? Czym zastąpić truskawki?
Desery są cudowne!
Autor
Super, że posmakowały 🙂
Te przepisy są rewelacyjne dziękuję za podzielenie się !!!
Autor
Bardzo mi miło, pozdrawiam 🙂
Przecudne, będę korzystać z tych przepisów, czy ilość 100 szt wystarczy dla 35 osób ?
Autor
Wszystko zależy od apetytu gości, wychodzą wtedy niecałe 3 desery na osobę, więc pytanie, czy poza deserkami planuje Pani jeszcze jakieś ciasta/tort i jaki to rodzaj uroczystości 😉 Osobiście starałam się zrobić mniej więcej taką ilość, aby każdy mógł spróbować wszystkich smaków, choć wtedy sporo zostało po imprezie i goście zostali obdarowani „na wynos” 🙂
Uwielbiam Pani blog wszystko mi zawsze wychodzi a teraz jeszcze te przepisy rewelacja! robiłam na chrzest dla synka i wyszło idealnie 🙂
Autor
Bardzo mi miło, pozdrawiam 🙂
Super deserki gościom kopara opadła pozytywnie oczywiscie heh 🙂
Cudowne przepisy
Autor
Bardzo mi miło, że posmakowało 🙂
Czy ciasto do deseru brownie można przygotować około 2 dni przed imprezą? Z góry dziękuje za odpowiedź 🥰
Autor
Jak najbardziej 🙂 Ono jest z tych „wilgotnych”, więc długo trzyma świeżość 🙂
Rewelacja zrobiłam na chrzest córeczki i co jeden to smaczniejszy ogromnie Pani dziękuję 🙂
Autor
Bardzo mi miło, pozdrawiam 🙂
Dzień dobry,
wszystko pięknie wygląda 👌😃
Chciałabym wykorzystać mini desery na komunię, dla ilu gości ma Pani przygotowane deserki?
Autor
U nas sporo deserów zostało i goście zostali obdarowani po imprezie 🙂 Proszę spojrzeć na liczbę sztuk, która wyjdzie całościowo, w moim przypadku każdy z gości zjadł ok. 3-4 deserki, ale to zależy od apetytu i tego czy poza deserami zamierza Pani podać jakieś dodatkowe ciasta/owoce/przekąski 🙂
Hej, czy deserki z śmietana 36 % nie popsują się jeżeli zrobię jeden dzień impreza? Zawsze się boje ze kwaśna się zrobi w czasie imprezy
Autor
Nie, śmietana w lodówce spokojnie wytrzyma ten jeden dzień 🙂 Można również dodać fix do śmietany, ale 36% sama w sobie jest mocno „sztywna” po ubiciu 🙂
Wiem,ile należy dodać mrożonego szpinaku do leśnego mchu zamiast barwinka?
Witam ☺️ a nie wiem 🤦🏻♀️
Autor
Nie używam mrożonego szpinaku, tylko taki w liściach 🙂 Najlepiej zmiksować garść świeżego szpinaku i dodawać stopniowo do ciasta sprawdzając, czy kolor będzie już odpowiedni 🙂
Dziękuję za odpowiedź 🙂
Autor
Nie ma sprawy, pozdrawiam 🙂
Dziękuję za przepisy! zrobiły furorę na chrzcinach wszystko przepyszne bardzo dziękuję!
Autor
Ogromnie się cieszę, pozdrawiam 🙂
Super wyglądają ile dni wczesniej mozna zrobic takie desrki?
Autor
Robiłam dzień przed imprezą 🙂 W tych bezowych dużo zależy od samej bezy. Jeśli jest taka możliwość, to aby bezy zostały bardzo chrupiące krem można zrobić wcześniej, ale nałożyć do pucharków z bezikami w dniu podania.
Bardzo dziękuję za te przepisy !
Dzięki Tobie roczek mojego syna był bardzo smaczny a goście wychwalali go przez kolejny tydzień.
Pozdrawiam serdecznie ! ❤️❤️
Autor
Ogromnie się cieszę i również pozdrawiam 🙂 Najlepsze życzenia dla synka 🙂
witam. nie mogę znaleźć pulpy z mango. co w takiej sytuacji mogę zrobić?
Autor
Dojrzałe mango zmiksować blenderem 🙂
W ostatnim deserku brownie z mango na fotografii jest jeszce jakiś krem a w przepisie go nie ma. Czy moge prosić o szczegóły tego kremu?
Autor
W tym deserze mamy brownie + mus mango + pulpa z mango, która robi wrażenie sosu 🙂 Wszystko wg podanego przepisu, nie ma nic dodatkowego 🙂
Czy Oreo pozostanie chrupkie.. robię dzień wcześniej wszystko i zastanawiam się czy nie namoknie
Autor
Trochę chrupkości na pewno straci.
Czy ktoś jest w stanie mi pomóc i przeliczyć jak mam upiec ciasto do deserka mech na dużą blachę? Muszę zrobić 70szt. Myślę, że duża blacha „da rade”.